matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź czy są to tożsamości trygonometryczne , podaj zalożenia.
yyy:
a) sinα + cosα / cosα= 1 + tgα
11 maj 18:02
Godzio:
cosα ≠ 0
sinα + cosα
sinα
cosα
L =
=
+
= 1 + tgα = P Odp: Tak
cosα
cosα
cosα
11 maj 18:03
yyy:
dzięki
11 maj 18:24