Prosze pomozcie to moje byc albo nie byc!!!
Radek : Wyznacz katy trojkata prostokatnego, wiedzac ze stosunek cosinusa jednego kata ostrego do
tangensa drugiego kata ostrego jest rowny pierwiastek z 3 / 3
11 maj 17:11
Tomek.Noah:
α+β=90
o
a=3
c=3
√3
z tw. Pitagorasa b=3
√2
a=3 c=3
√3 b=3
√3
i teraz juz latwo
11 maj 17:21
Tomek.Noah: warto tez juz zauwazyc ze
11 maj 17:29
Godzio: To chyba coś się nie zgodzi
11 maj 17:32
Tomek.Noah: sry blad na poczatku ma byc
11 maj 17:34
Tomek.Noah: ale mi wstyd wogule zle jest zrobione te zadanie... tak to jes jak sie nic nie robi
11 maj 17:36
Tomek.Noah: zaraz poprawie
11 maj 17:36
Godzio: to ja tylko poprawie:
"wogule" => "w ogóle"

koleżanka kilka razy mnie poprawiała i się w końcu nauczyłem, ale
pisałem tak samo jak Ty
11 maj 17:38
Tomek.Noah: wiem ciagle zapominam
11 maj 17:45
Tomek.Noah:
c=
√3a
z tw. Pitagorasa b=
√2a
| | √3 | |
i teraz sinα= |
| dziwny wynik  |
| | 3 | |
| | √6 | |
i sinβ= |
| tez dziwne  |
| | 2 | |
11 maj 17:51
Radek : ale jakie beda miary katow?
11 maj 17:56
Godzio: Mi tak samo wyszło
Na pewno dane dobrze napisałeś ? sinβ ≈ 1,22 co jest sprzecznością
11 maj 18:00