matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka
martyna:
Na naszym powiatowym konkursie matematycznym jedno z zadań brzmiało tak: Ile kg 15% wodnego roztworu soli kuchennej znajdowało się w naczyniu, jeśli po odparowaniu 4 kg wody otrzymano roztwór 25%
10 maj 21:10
Bogdan:
15x − 0*4 = 25x − 100 100 = 10x x = 10
10 maj 21:34