matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie sprawdzić tożsamość, nie idzie mi to :/
Bakajaro:
1/cosα − cosα = sinα * tgα
10 maj 21:01
kalafiorowa:
1
1−cos
2
α
sin
2
α
sinα
L=
−cosα=
=
=sinα*
=sinα*tgα=P
cosα
cosα
cosα
cosα
10 maj 21:06