matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tt
mma:
Wiedząc, że α i β są kątami ostrymi w trójkącie prostokątnym, oblicz : tg α, jeżeli cos β = 1/3
10 maj 20:16
Tomek.Noah:
1
cosβ=
3
z tw Pitagorasa ostatni bok ma 2
√
2
1
√
2
tgα=
=
2
√
2
4
10 maj 20:19
Bogdan:
10 maj 20:19
mma:
Dzieki
10 maj 20:20