Proszę o rozwiązanie:)
Kasiula:): wycieczka szkolna idzie z prędkością 4km/h po 45 min od wyjścia wycieczki spóźniony kolega
wyjeżdża na rowerze jedzie z prędkością 16km/h kiedy i w jakiej odległości od miejsca startu
dogoni on wycieczkę
10 maj 20:09
Godzio:
4t = s / *4
16t − 12 = s
16t = 4s
16t − 12 = s −
−−−−−−−−−−−−−−−−−
12 = 3s
s = 4 km
10 maj 20:11
Kasiula:): Dziękuję
10 maj 20:14
martyna: Ile kilogramów 15%wodnego roztworu soli kuchennej znajdowało sie w naczyniu jezeli po
odparowaniu 4 kg wody otrzymano 25%roztworu tej soli
10 maj 20:15