Prosze o pomoc.
Fredzia: Bardzo proszę

chociaż to fizyka
W długim prostym przewodniku płynie prąd o natężeniu 10A.Oblicz wartość indukcji magnetycznej b
w odległości 20cm od tego przewodnika w próżni.
10 maj 20:00
Fredzia: Przypomnienie

Bardzo proszę o pomoc.
10 maj 21:15
Gustlik: Dane:
I=10 A
μ
0=4π*10
−7 N/A
2 − przenikalność magnetyczna próżni
r=20 cm = 0,2 m
| | 4π*10−7*20 | |
B= |
| =0,00002 T |
| | 2*π*r | |
11 maj 01:00
Gustlik: Sorki, małe sprostowanie − zapomniałem podstawić r=0,2 m, ale obliczenia są dobre:
Powinno to wyglądac tak:
| | 4π*10−7*20 | |
B= |
| =0,00002 T |
| | 2π*0,2 | |
11 maj 01:03
Izabela: W długim prostym przewodniku płynie prąd o natężeniu 10A.Oblicz wartość indukcji magnetycznej
b
w odległości 20cm od tego przewodnika w próżni.
20 lis 10:07