Edward: w dany okrąg wpisano trójkąt ABC, którego kąty mają miare 48, 54,78. W pkt ABC poprowadzono
styczne do okregu. oblicz miary kątów powstałego trójkąta
10 maj 18:47
Edward: ?
10 maj 19:01
Edward: pomoze ktos?
10 maj 19:14
Mateusz: HELP
10 maj 19:49
Godzio: momencik
10 maj 19:50
Kejt: oho.. Godzio znów nic do roboty nie ma..
10 maj 19:51
Edward:
10 maj 19:54
Lucyna: 76,84,20
10 maj 19:56
Godzio:

<B = α = 54
o
mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi w rysunku analogicznie zrób
<F = 360 − 180 − 2α = 180 − 108 = 72
o
10 maj 19:56
Lucyna: :((

niech mi da ktoś instrukcję jak się tu rysuje, bo też tak chcę:(
10 maj 19:58
Godzio: a co dokładnie, wszystko co trzeba jest
10 maj 20:00
Lucyna: no to widać jestem antytalencie bo absolutnie nic nie potrafię narysować
10 maj 20:01
Godzio: spokojnie nauczysz się, na początku też tak miałem
10 maj 20:04
Kejt: heh.. weteran ;>
10 maj 20:04
Godzio: no troche mi jeszcze brakuje do takiego określenia
10 maj 20:06
Lucyna: no nie wiem, diablo niecierpliwa jestem, ale jak będę miała więcej czasu to się z tym będę
zmagać.
Dobra lecę, miłęgo wieczoru
10 maj 20:06
Godzio: Najlepsze rysunki, z tego co wdziałem robią:
Bogdan,
Eta,
Anna i
Basia
ewentualnie potem ja
10 maj 20:07
Godzio: Narazie
10 maj 20:07
Bogdan:
Dobry wieczór. Osoby, które
Godzio wymieniłeś tworzą na tym forum zespół
ABBA.
Pozdrawiam panie z tego zespołu
10 maj 20:37