KILUNIA: zad,dobierz liczby a i b tak,aby wielomiany W(x) i Q(x) byly równe:
W(x)=x3 + ax2+2bx2 + x + 1
Q(x)= x3 + 3x2 + 3ax + bx + 1
11 gru 19:15
basia: musisz porownac odpowiednie wyrazy czyli:
a+2b=3 natomiast
3a+b=1
masz uklad rownan i wystarczy go rozwiazac....
11 gru 19:24
KILUNIA: dzieki ale ja jestem tępa z matmy i niewem jak poparowac o co biega
11 gru 19:34
basia: jak poparowac? porownujesz wyrazy przy odpowiednich potegach.... pierwsze rozwnanie
dotyczy sie wspolczynnikow przy potedze x2 a drugie do wspolczynnikow przy x
11 gru 19:44