na jutro
anita: w loterii przygotowanej przez klasę 2a jest 120 losów, w tym 18 wygrywającycha, a w loterii
przygotowanej przez klasę 2b jest 150 losów, w tym 21 wygrywających. na której loterii szanse
wygrania są większe, jeżeli kupimy 1 los
10 maj 15:20
Next: | | 18 | | 3 | | 15 | |
Klasa 2a szansa wygrania |
| = |
| = |
| |
| | 120 | | 20 | | 100 | |
| | 21 | | 7 | | 14 | |
Klasa 2b szansa wygrania |
| = |
| = |
| |
| | 150 | | 50 | | 100 | |
Większa szansa wygrania jest w klasie 2a
10 maj 16:23