4 klasa
Kuba: Duży sześcian zbudowany z 343 małych szarych szescianików pomalowano na biało.
a)Ile sześcianików nie ma pomalowanej na biało żadnej ściany.
b)Ile sześcianików ma pomalowane na biało 3 ściany
c Ile sześcianików ma pomalowane na biało 2 ściany
d) Ile sześcianików ma pomalowaną na biało tylko 1 ścianę
9 maj 21:06
Sky'u: a3 = 343
a = 7j
więc w jednej ścianie jest 49 sześcianików
b)
te w rogach, czyli 8 sześcianów
c)
te przy krawędziach nie uwzględniając tych w rogach
12 krawędzi
12*7 − 12*2 = 84 − 24 = 60 sześcianów
d) jedna ściana
49 − 4 − 5*4 = 25
4 w rogach
5 przy krawedziach
25*6 = 150 szescianow
a)
343 − 150 − 60 − 8 = 125
9 maj 21:31
next:

a
3 = 343
a = 7 tzn ze każda ściana ma 7 kwadratów wszerz i wzdłuż

a) niechce mi sie liczyc

b) 3 sciany czyli te sześcianiki co są na rogach, jest ich 8
9 maj 21:35
Kuba: Dzieki wszystkim za rozwiazanie
9 maj 21:39
trujkąt: trujkąt
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
26 lis 19:05