matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Mareczek:
Oblicz Cp roztworu po rozpuszczeniu 1kg lakieru w 10dm
3
acetonu, d=0,079 g/cm
3
.
9 maj 20:51
robinka:
V=10dm
3
=10000cm
3
d=0,079g/cm
3
m
d=
V
d*V=m m=0,079*10000 m=790g masa lakieru=1kg=1000g
1000
Cp=
*100%≈55,9%
1790
10 maj 10:20