matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matma
Gar:
Przekątna ściany bocznej graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o długości 8 cm tworzy z krawędzią boczną kąt 30 stopni. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość tego graniastosłupa.
9 maj 20:38
Kejt:
a=8:2=4 b=a
√
3
=4
√
3
9 maj 20:40
paulina:
4 cze 16:55