matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prostokat
Sekus:
Boki prostokata o polo 90cm
2
zmniejszono trzykrotnie. Oblicz, ile teraz wynosi pole prostokata.
9 maj 18:12
Kejt:
a*b=90 1/a*1/3b=1/9ab 90*1/9=10
9 maj 18:15
Kejt:
1/3a*
9 maj 18:15
Sekus:
dziekuje
9 maj 18:21