LOGARYTMY
MAGDA: przedstaw podane wyrazenie jako jeden logarytm.
a) 5+log
12 6
b)1−log
74
prosze pomozcie
9 maj 18:06
Tomek.Noah: a) nie czytelne popraw
b)
| | 7 | |
1−log74=log77−log74=log7 |
| |
| | 4 | |
9 maj 18:17
Tomek.Noah: robie na czuja bo nie wiem czy dobrze przepisuje
| | 16 | | 16 | | 16 | |
a)5+log |
| =log100000+log |
| =log(100000* |
| )=log(50000*16) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
9 maj 18:21
MAGDA: przepraszam pomylilam sie ten przyklad powinien wygladac tak :
5+log12 6
9 maj 18:26
Tomek.Noah:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
5+log |
| 6=log1/2 |
| +log1/26=log1/2( |
| *6) |
| | 2 | | 32 | | 32 | |
9 maj 18:33