matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
wenusjanka:
proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania: Dla jakiej wartości parametru a wykres funkcji
a
y=
+3 przechodzi przez początek układu współrzędnych?proszę o wyliczenia
x−5
dziękuje
9 maj 16:35
Godzio:
O(0,0)
a
y =
+ 3
x−5
a
0 =
+ 3
−5
a
−3 =
−5
15 = a
9 maj 16:36