matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!
jasio:
przedstaw funkcję w postaci iloczynowej f(x)=2x
2
+x−3
9 maj 15:35
Godzio:
Δ = 1 + 24 =25
−1 + 5
x
1
=
= ...
4
−1 − 5
x
2
=
= ...
4
f(x) = 2(x − x
1
)(x−x
2
)
9 maj 15:43