matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy 3 łatwe zadania
Tomek:
5−
√
3
sprawdż czy to równa się
√
3
−1
2
√
3
+1
|(5−
√
3
)−(2
√
3
+1)| sprawdż czy to równa się 3
√
3
−4 Wykonaj działania:
3
2x−3
+
x−1
4+1
9 maj 14:43
Godzio:
1.
(5−
√
3
)(2
√
3
−1)
11
√
3
− 11
= U{10
√
3
− 5 − 6 +
√
3
]{11} =
=
√
3
− 1
12 − 1
11
2. |5 −
√
3
− 2
√
3
− 1| = |−3
√
3
+ 4| = 3
√
3
− 4 3. chyba jednego x brakuje
9 maj 16:10
Tomek:
dziękuje brardzo
9 maj 18:08