wlasności f tryg
Mata: Wyznacz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych, mając dane :
| | 3 | |
sinα = − 35 i α ∊ (π; |
| π)
|
| | 2 | |
Pomoże ktoś ?
8 maj 13:44
Dziaku: POmagam
8 maj 13:46
Dziaku: | | 3 | |
( π , |
| π) = 3 cw ( dodatni tylko tg i ctg) |
| | 2 | |
sin
2 + cos
2 = 1
| | 4 | | 4 | |
cos = |
| v − |
| 3 cw czyli cosinus bierzeesz ujemny |
| | 5 | | 5 | |
wyliczasz masz jzu sin i cos
ctg= {cos}{sin}
wyliczasz

Powodzenia
8 maj 13:51
8 maj 13:52
Dziaku: No i oczywiscie przy tych funkcjach wszedzie ejst kat "α"
8 maj 13:52
Mata: Super

dziękuje
8 maj 14:05