matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wysokość ostrosłupa o polu podstawy 9 cm^2 i objętości 45 cm^3
anita:
wyznacz wysokość ostrosłupa o polu podstawy 9 cm
2
i objętości 45 cm
3
7 maj 22:16
next:
1
V=
P
p
* H
3
1
45=
* 9 * H
3
3
45*
= H
9
H = 15
7 maj 22:34