Gośka: f(x) = (x+1/2)(x-2)
jak to przeksztalcic na ogólną postac funkcji kwadratowej
11 gru 17:34
haush: f(x)= x{2} +2x+1,5x-1
f(x)=x{2} +3,5x-1
chybaa...
11 gru 17:36
Gośka: umie to ktos logiczniej wyjasnic


?
11 gru 18:17
basia: muisz kazdy wyraz przez siebie pomnozyc tak jak przy mnozeniu wielomianow...a potem
wyrazy podobne do siebie dodac...
11 gru 18:19
wojtinho: =x2-2x+1/2x-1=x2-1,5x-1 tak ma być
11 gru 18:23
natka: y=x2-2x+1/2x-1
y=x2-1,5x-1
11 gru 18:28
Gośka: dzięki
11 gru 18:43
haush: bo sie sie cos z potegami zacielo i dlatego takie to dziwne sie wydawalo
11 gru 18:49