matematykaszkolna.pl
Rozmowy sterowane j angielski. color: Pisać rozmówki sterowane jakie Wam trafiły Pomóżmy sobie wzajemnieemotka Proszę pisać wg wzoru: WOJEWÓDZTWO: ...... NUMER ZESTAWU: ...... ZAKRES: pods/rozsrz.
7 maj 18:44
color: WOJEWÓDZTWO: mazowieckie ZESTAW: 28 POZIOM: podstawowy Jesteś na kursie w Irlandii. Chcesz zorganizować wieczorne spotkanie na temat Polski. −kogo chcesz zaprosić −co chcesz zaprezentować −(nie pamiętam trzeciej informacji) Brałeś udział w ulicznym proteście przeciwko rasizmowi. −dlaczego to zrobiłeś? −ilu było innych uczestników i jak się zachowywali? −co osiągnęliście? Jesteś na feriach zimowych Rozmawiasz z hotelowym recepcjonistą. W twoim pokoju nie działa ogrzewanie. −powiedz co się stało −wyraź swoje niezadowolenie −zgódź się na kompromisową propozycję. OBRAZEK: Grupka dzieci i jakaś kobieta. Stali naprzeciwko ściany na której były jakieś stare zdjęcia. Prawdopodobnie było to jakieś muzeum. Pytania: −Pierwszego mi nie zadali bo odpowiedziałem w trackie opisu, ale chyba chodziło o to by powiedzieć o czym ta kobieta mówi dzieciom. −Jak powinny być prowadzone lekcje żeby były ciekawe dla dzieci?
7 maj 18:44
kalafiorowa: http://www.gtam.info/ang/ zestawy z mazowieckiego emotka
7 maj 19:16
Maturzystka: Ja mam pytanko to jest 50 zestawów na szkołę, miasto czy na całe województwo?
7 maj 19:49
color: na całą polskeemotka
7 maj 20:35
color: dzieki wielkie kalafiorowa!
7 maj 20:37
Maturzystka: color 50 zestawów na całą polskę
7 maj 21:50
kalafiorowa: 50 zestawow na kazde wojewodztwo !
8 maj 08:18
Maturzystka: hm to w końcu jak to jest? Wie ktoś może jak jest napewno?
8 maj 12:06
Maturzystka:
8 maj 15:32
kalafiorowa: tak jak napisalam... 50 na wojewodztwo.
8 maj 15:39
Maturzystka: ale to jest na pewno bo dużo osób mi mowło że na całą Polskę, niektórzy że 50 zestawów na szkołę i już sama nie wiem jak to jest
8 maj 15:40