aniaaapotrzebujepomocy: napisz postać kanoniczną równania okręgu o środku w punkcie S(Xs,Ys) i promieniu r
jeśli:
S(0 0) r=4
S(0 4) r=√2
S(-1 0) r= 1
S(-1,2) r=√3
S(4,-3) r=1/2
S(-√2,-√3) r=8
11 gru 17:28
aniaaapotrzebujepomocy: pomocy...jakieS naprowadzenie
11 gru 17:55
gaga: Ania masz wzory i tylko do nich podstawić za S(a,b) i r
2
równanie
ma postać (x-a)
2 + (y - b)
2 = r
2
dasz już radę powodzenia idę już
11 gru 17:58
gaga:
np: ostatnie (x+
√2)
2 + (y +
√3)
2 = 8
2 = 64
plusy w nawiasach

bo zmieniliśmy znaki OK

powodzenia dasz radę

wierzę w Ciebie
11 gru 18:00
basia: rownanie okregu o srodku w punkcie S(a,b) i promieniu r jes takie: (x-a)2+(y-b)2=r2.
wszytsko wystarczy podstawic do wzoru
1)x2+y2=16
2)x2+(y-4)2=2
3)(x+1)2+y2=1
4)(x+1)2+(y-2)2=3
5)(x-4)2+(y+3)2=1/4
6)(x+√2)2+(y+√3)2=64
11 gru 18:02
gaga: Ooooo

widzę,że Basia już Ci napisała
11 gru 18:04