matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Natalia:
Pole rombu o boku długości 8 cm wynosi 50 cm
2
znajdź miary kątów tego rombu
7 maj 10:35
Amaz:
jest taki wzor na pole rombu: P=a
2
sinα 50=64sinα
25
sinα=
32
Aby znaleźć ten kąt, to pewnie trzeba było jakoś w przybliżeniu w tablicach zobaczyć ile wynosi
7 maj 11:30