funkcja liniowa
Pomocy!!! błagam: Narysuj wykres funkcji:
x + 3 dla x ≤ −1
f (x) = 2 dla −1 ≤ x ≤ 1
−2x + 4 dla x ≥ 1
odczytaj z wykresu:
a) zbiór wartości funkcji
b) miejsca zerowe
c) przedziały, w których funkcja przyjmuje wartości dodatnie oraz przedziały, w których
przyjmuje wartości ujemne
d) przedziały, w których funkcja jest rosnąca, malejąca lub stała
e) wartość największą i najmniejszą (o ile istnieją)
7 maj 00:43
suseł: Godzio 
Rysuj ...... bo ja już nie mam siły
7 maj 00:46
Godzio: No to go

właśnie skończyłem moją pracę to mogę pomóc
7 maj 00:49
Pomocy!!! błagam: nie wiem nawet jak zacząć
7 maj 00:49
Godzio:

{ x + 3 dla x ≤ −1 => podstawiam punkt x = −3 i x = −2 (czerwony)
f(x) = { 2 dla x ∊<−1,1> (niebieski)
{ −2x + 4 dla x ≥ 1 => podstawiam punkt x = 1 i x = 2
a) ZW: (−
∞,2>
b) x = −3 , x = 2
c) dodatnie : (−3,2) ujemne (−
∞,−3) ∪ (2,
∞)
d) rośnie : (−
∞,1) stała: (−1,1) maleje : (1,
∞)
e) wartość największa: 2 wartość najmniejsza nie istnieje
7 maj 00:55
Godzio: Wszystko jasne ? Bo już spać będę szedł

rano do szkoły
7 maj 00:58
suseł:
Dobranoc , miłych snów
7 maj 01:01
Godzio: To jak nie ma pytań, to dobranoc, do jutra
7 maj 01:02
Pomocy!!! błagam: wielkie dzięki
7 maj 01:02
Pomocy!!! błagam: dobranoc
7 maj 01:03