matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis pomocy
kaczucha:
W czworokąt o wierzchołkach (−5,0),(0,0),(0,5),(−5,5) wpisano koło .Ile raz poletego czworokąta jest większe od pola trójkąta.
6 maj 21:22
Godzio:
a = 5 P
kwadratu
= a
2
b = 5 h = 5
b * h
P
Δ
=
2
P
kwadratu
a
2
=
= ...
P
Δ
b * h
2
6 maj 21:32