Oblicz sumę S5 ciągu geometrycznego an
Małgorzata: Oblicz sumę S5 ciągu geometrycznego an
a1=−10 q=−12
6 maj 20:41
next: jak rozumiesz wcześniejsze zadanie to dlaczego z tym sobie nie poradzisz? ta sama zasada
6 maj 20:43
Daria : ale wychodzi mi zly wynik.... wychodzi mi 3103 a powinno wyjsc −558
6 maj 20:45
next: robisz błędy rachunkowe mi wyszło dobrze
6 maj 20:49
Małgorzata: pomóż mi napisz to.,,, blagam

?
6 maj 20:53
Godzio:
| | 1 − q5 | | | | 33 | | 2 | |
S5 = a1 * |
| = −10 * |
| = −10* |
| * |
| = ... |
| | 1 − q | | | | 32 | | 3 | |
6 maj 20:57
Małgorzata: Oblicz sumę S5 ciągu geometrycznego an a1=1 , a2+a3=20 i nast. a1=−4 , S3= −12
6 maj 21:02