matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz ciąg arytmetyczny (an).
OLA MUSIAŁ:
Wyznacz ciąg arytmetyczny (an). a) a1+a2=7 a1*(razy)a2=10
6 maj 17:47
driver:
a
1
+a
1
+r=7 a
1
*(a
1
+r)=10 a
1
=2 , r=3
7 maj 21:23