matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć ekstrema lokalne funkcji f(x,y)
kasia:
1. f(x,y)=(x
2
+ y)e
y
2. f(x,y)= e
x
−
y
(x−3y) 3. f(x,y)= e
2
x
(x+y
3
−3y) 4. f(x,y) = e
(
x
−
y
)
(x
2
−2y
2
) 5. f(x,y)=ln y+2ln x+ln(16−x−y)
6 maj 16:10
kasia:
Proszę o pomoc
6 maj 16:11