geometria-mam z tym problem
bozenna: W trójkącie ABC,wpisanym w okrąg,kąt przy wierzchołku A jest równy 75 stopni,kąt przy
wierzchołku
B jest równy 60 stopni.Kąt między prostą AB i styczną do okręgu w punkcie C jest równy:
a) pi/3
b)pi/12
c)5/6pi
jak to sprawdzić,jak zapisać właściwą odpowiedz chcę prośić krok po kroku,abym sama rozwiązała
następne zadanie
6 maj 13:20
Godzio:

Szukany kąt już będziesz potrafiła sama wyliczyć
6 maj 13:33
Godzio: czekaj jednak się pomyliłem
6 maj 13:34
Godzio:

<C = 180 − 75 − 60 = β
90 − γ = δ
6 maj 13:38
bozenna: Godziu
Mi to nie wychodzi
proszę Cię napisz jak ma to być
7 maj 20:12
bozenna: nie wiem jak to zrobić
7 maj 23:39
Bogdan:

α = ......
Dobranoc
8 maj 02:08
bozenna: Bogdan pokaż jak to zrobić na działaniach,jak t o ma być zapisane liczbowo
8 maj 05:32