Wyznacz współczynnik c, wiedząc, że funkcja f ma dokładnie jedno miejsce zerowe.
ja xP: Wyznacz współczynnik c, wiedząc, że funkcja f ma dokładnie jedno miejsce zerowe.
a) f(x)= x2+3x+c
d) f(x)= x2+cx+c
6 maj 11:12
ja xP: hm..? jak to zrobić? xP
6 maj 18:05
suseł:
warunkiem jest: Δ=0
a) Δ= 9 −4c => 9−4c =0 => 4c= 9 => c= 94
b) Δ= c2 −4c => c2−4c=0 => c( c −4)=0 => c= 0 lub c= 4
6 maj 18:26
Kopytoo: Suseł czemu rozwiazałes przykład b) a nie d) ?
10 paź 23:49
Eta: b) czyli d)
10 paź 23:56
Antek: Zobacz ze post z 2010r wiec pewnie nie odpisze
10 paź 23:59
Eta:
Hehe

"suseł" ... to jeden z nicków Ety !
11 paź 00:08
Eta:
Omg........to ja tu przesiaduję już 4 lata?
11 paź 00:09
Eta:
Dobrej nocy Wszystkim
11 paź 00:11
Antek: Dobry wieczor
ETa Pozdrawiam i

Ostatnio bylas
mimi Kiedy bedziesz
dayisy Moja wnuczka bardzo lubi ogladac Klub
przyjaciol myszki Miki
11 paź 00:16