lisek:
Wydaje mi się, że najlepiej jest to zrobić metodą wyznaczników.
Wyznacznik główny ma postać:
| 6 1369 316853 |
W=| 1369 316853 74405076 | = 729048317048
| 316853 74405076 17750412183 |
Wyznacznik niewiadomej A:
| 1369 316853 232 |
W
A=| 316853 74405076 60952 | = −10484080944896
| 74405076 17750412183 16192751 |
Wyznacznik niewiadomej B:
| 6 316853 232 |
W
B=| 1369 74405076 60952 | = 930175223589
| 316853 17750412183 16192751 |
Wyznacznik niewiadomej C:
| 6 1369 232 |
W
C=| 1369 316853 60952 | = 4751268179
| 316853 74405076 16192751 |
Niewiadome A, B, C wynoszą odpowiednio: