matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz różnicą ciągu arytmetycznego
nkk:
wyznacz różnicę ciągu mając dane: a
1
=3/7 a
9
9
= 21 3/7
5 maj 21:09
Basia:
a
99
=a
1
+98r 21
3
7
=
3
7
+98r 98r=21 r=
21
98
=
3
14
5 maj 22:58