dfcsf
xyz: zadanie z matury rozszerzonej:
Wierzchołek A trójkąta równoramiennego ma współrzędne A=(−2,5) pozostałe wierzchołki leżą na
prostej y=x+1, wiedząc, że AC=BC i pole trójkąta wynosi 15 oblicz współrzędne wierzchołka C.
5 maj 19:30
next: nad tym zadaniem siedziałem godzinę, chciałem je zrobić bo 6 pkt drogą nie chodzi ale nie dało
rady

jestem ciekaw rozwiązania
5 maj 19:33
xyz: ja zrobiłam tak:
{AC=BC
{pole ze wzoru z geom. analit
wyszły mi ładne wyniki, ale mój facet, troszkę lepszy ode mnie z matmy miał inne i się spieramy

swoją drogą moje rozwiązanie jest toporne w obliczeniach, więc mogłam sie pomylić. Wiem, że
wyszły mi dwa przypadki, z czego jedna możliwość to było chyba B=(0,1), C=(5,6) a drugiego nie
jestem pewna, chyba C=(−2,−1). Swoją drogą chciałabym zobaczyć, czy komuś się uda moim
sposobem bezbłędnie zrobić
5 maj 19:36