matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
Olek:
Pomóżcie jak macie czas
x − y = 2 x
2
− 4x + y
2
= 0
5 maj 19:14
Jack:
wyznacz x z pierwszego równania i podstaw do drugiego.
5 maj 19:17
Olek:
Czy dobrze myślę, że x=2 +
√
2
y=
√
2
?
5 maj 19:17