matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
Ela:
Średnia arytmetyczna dziesięciu liczb x, 3, 1, 4, 1,5, 1, 4, 1, 5 jest równa 3. Wtedy x=?
5 maj 18:38
Justyna:
x=5
5 maj 18:39
ELA:
ROZWIĄZANIE
5 maj 18:45
Maturzystka:
dokładnie 5
5 maj 18:47
Justyna:
pod x podstawiasz dowolną liczbe w tym wypadku 5 5+3+1+4+1+5+1+1+1+5 =30 30:10 =3
5 maj 18:48