matura
Basia: Rozwiązania zadań maturalnych z podstawy
są już na co najmniej pięciu stronach internetowych.
Poszukajcie trochę.
5 maj 18:35
malinaa18: TYlko mam pytanie co do zadania otwartego z prawdopodobienstwem sa rozne odpowiediz albo 1/3
albo 1/6 ktora poprawna?
5 maj 19:22
5 maj 19:23
Tales: Kurde, matura podst. to łatwizna była
5 maj 19:29
ana: tez tak mysle
5 maj 19:30
Tales: SZCZERZE, PISZĄC EGZAMIN GIMNAZJALNY, NIE WIEM, CZY IM MOŻE TYM cke SIĘ ARKUSZE NIE POMYLIŁY?!
5 maj 19:35
Jacek: ma ktoś rozszerzoną?
5 maj 19:36
5 maj 19:39
Jacek: dzięki
5 maj 19:40
Basia: funkcja f(x)=−2x+4 przyjmuje wartości dodatnie dla wszystkich argumentów z przedziału:
A) (2; + ∞)
B) (−∞; −2)
C) (−2;+∞)
D) (−∞;2)
5 maj 19:41
ana: odp D
5 maj 19:45
Basia: dzięki ale w jaki sposób to obliczyć ?
5 maj 19:53
ana:

najprostszym sposobem: podstawiasz za x z podanego równania liczby z tabelki, rysujesz wykres,
zaznaczasz podane pkt na wykresie i wypisujesz wartosci dodatnie funkcji
5 maj 19:59
nick: MAtura podstawowa

czemu w 19 zadaniu prawidłowa jest odp C
5 maj 20:04
Basia: dziękuję bardzo
5 maj 20:06
Basia: Określ wartość m∊R dla której zbiór A=<−3; √15 > ∩<m; 17> jest zbiorem składającym się z
jednej liczby rzeczywistej.
A) m∊∅
B) m= √15
C) m= −3
D) m=17
5 maj 20:12
nick: MAtura podstawowaemotka czemu w 19 zadaniu prawidłowa jest odp Cemotka
5 maj 20:14
ana: nick nie wiem czemu, ale zaznaczylam ta odp i mam pkt
5 maj 20:14
ana: Basia, niestety w tym zad juz Ci nie pomoge
5 maj 20:17
ana: bo nie wiem jak je zrobbic
5 maj 20:17
Svanar: musisz porownac wartosci skrajne, tzn m i √15
m = √15, wtedy jest do dokladnie jeden punkt
5 maj 20:18
Jack: Przecięcie ma być jednym punktem, czyli zbiory mogą się przecinać jedynie na brzegu. Widać, że
ten drugi zbiór będzie po prawej stronie osi liczbowej − gdybyśmy chcieli to obrazowo
przedstawić. Stąd m=√15.
5 maj 20:20
Basia: no to trudno ale dzięki za pomoc
5 maj 20:22
next:

nick:
Najlepiej skorzystać ze wzoru na pole trójkąta P=
12 a * b * sinα
5 maj 20:23
nick: tak, korzystalam

tak wiec 80 * 80 * sin30 czyli 1/2 to
5 maj 20:23
nick: 
ale jestem bej
5 maj 20:24
Basia:
5 maj 20:28
5 maj 20:58
kuba: dlaczego w zadaniu 9 jest od B

nie rozumiem przeciez tą 2 przenosimy w prawa strone ... mi
wyszlo 1/3 a nie −1/3
5 maj 21:20
Basia:
@kuba
3m+3=2
3m=−1
m=−13
5 maj 22:56