matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
de
Klaudia:
Rozwiąż nierówność x2 −x−2≤0.
5 maj 18:33
M:
23 kwi 19:44
MS:
Δ=(−1)
2
−4*1*(−2)=9 x
1
=−1 x
2
=2 x∊<−1;2>
24 kwi 11:30
kalkulator:
od zamieszczenia postu do rozwiązania upłynęło 5719 dni
24 kwi 12:28