jul
Julita: 
Doświadczenie losowe polega na dwukrotnym rzucie symetryczną sześcienną kostką do gry.
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A polegającego na tym, że w pierwszym rzucie otrzymamy
parzystą liczbę oczek i iloczyn liczb oczek w obu rzutach będzie podzielny przez 12. Wynik
przedstaw w postaci ułamka zwykłego nieskracalnego.
5 maj 18:21
Basia:
|Ω|=6*6=36
A={ (2,6) (4,3) (4,6) (6,2) (6,4) (6,6) }
|A|=6
P(A)=636=16
5 maj 18:22
kenia: Ω= 6
2 = 36
A to najlepiej sobie wypisać i jest tego 6, wiec
5 maj 18:23
anka: 4,3 nie jest liczba parzysta
5 maj 21:05
olaaa: z poleceniu masz ze przy 1 rzucie ma byc parzysta to druga juz nie musi byc .
5 maj 21:09
olaaa: nie musi byc parzysta (4,3) wiec 4 jest liczba patrzysta a (4,3) jest takze podzielne przez 12
5 maj 21:10