matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Monika:
Kąt α jest ostry i sin α=2pierwiastek z 5 przez 5. Oblicz 2 do potęgi 5−tgα
5 maj 18:15
Basia:
oblicz cosα z wzoru sin
2
α+cos
2
α=1 cosα>0 (bo α jest kątem ostrym)
sinα
tgα=
cosα
podstaw i wylicz
5 maj 18:19