matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mmmmmmm
Magda:
wyznacz a z równania 4(x − 3a)=2x − 10a otrzymujemy równość: A) a=x B) a= − x C) a=2x D a= − 2x
5 maj 18:12
Basia:
4x−12a=2x−10a 4x−2x=−10a+12a 2x=2a x=a
a=x
5 maj 18:15