matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uy
Ala:
Liczba log(4)8+log(4)2 jest równa
5 maj 18:03
Rumpfy:
2
5 maj 18:05
Ala:
a rozwiązanie
5 maj 18:07
Godzio:
log
4
8 + log
4
2 = log
4
16 = 2
5 maj 18:08
suseł:
lod
a
b+log
a
c= log
a
(b*c) log
4
8+log
4
2= log
4
16= 2 , bo 4
2
= 16
5 maj 18:09