matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!!!!!!!
jasio:
podaj równanie osi symetri paraboli y= −2(x+5)(x−7)
5 maj 17:21
suseł:
masz postać iloczynową , więc x
1
= −5 x
2
= 7 osią symetrii jest prosta x = x
w
x
1
+x
2
x
w
=
= 1
2
oś symetrii wykresu to prosta: x = 1
5 maj 17:41