matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie :)
ej:
Zad. 27 Rozwiąż równanie x3−7x2−4x+28=0. x=7 lub x=−2 lub x=2 rozwiązałam prawidłowo, ale napisałam x=7, x=−2, x=2, czyli dałam przecinki zamiast słowa/znaczka "lub". dostanę 2/2?
5 maj 16:50