matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis ostatnie !
morro:
6 x
2
+ 5x − 6 = 0
5 maj 13:59
Basia:
a=6 b=5 c=−6 Δ=b
2
−4ac=5
2
−4*6*(−6)=25+144=169
√
Δ
=13
−b−
√
Δ
−5−13
−18
−3
x
1
=
=
=
=
2a
2*6
12
2
−b+
√
Δ
−5+13
8
2
x
2
=
=
=
=
2a
2*6
12
3
5 maj 14:06