matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
agii:
1
Wiadomo, że
3
√
2
≈ 1.25. Przybliżona wartość potęgi (
)
−
3
√
2
jest równa...?
16
4 maj 23:26
suseł:
1
16
= 2
−4
3
√
2
≈ 1,25 ( 2
−4
)
−1,25
=2
5
= 32
4 maj 23:48
Mateusz:
To z arkuszy Pazdro?
To troszku ci się minus przestawił
odwracasz z powodu minusa: 16
3
√
2
z treści:
3
√
2
≈ 1.25 16
1
,
2
5
16
5
4
2
5
32
4 maj 23:55