układ równań
domcia:
x + 3y = 5
2x−y=3
4 maj 22:50
next: z pierwszego wyliczasz x
x=5 − 3y podstawiasz to pod x do 2 równania i wyliczasz y
4 maj 22:51
GOŚĆ: czyli
x=5−3y
5−3y+3y=5 ?
4 maj 22:57
next: wszystko dobrze tylko podstawiłeś/ aś x do 1 równania a nie do 2
4 maj 22:58
PLAY: do drugiego czyli:
2*5−3y−y=3
to nie powinno być w nawiasie co dodałem?
4 maj 23:06
GOŚĆ: rozpisze ktoś?
4 maj 23:16
PLAY: Wszyscy juz spią?
4 maj 23:25
radek: wynik...y=1? x=2?
4 maj 23:49
suseł:
2(5−3y) −y=3
10 −6y−y=3
7y= 7
y=1 to x= 5−3*1= 2
odp; x= 2 y= 1
4 maj 23:52
Leon: Radek, zgadza się>
10−6y−y=3
10−7y=3
y=1
x+3=5
x=2
4 maj 23:54
radek: 
łał...jutro ..w sumie dzisiaj matura

masakra...jak bedzie 30 % to dzieki tej stronie.
troszke pomogla( troszke bo matma dla mnie jest zagadka).
4 maj 23:54
Leon: O właśnie Susel szybszy był
4 maj 23:55
PLAY: nom nie tylko Tobie

gdyby nie ta strona

ot na pewno bym nic nie umial na dzis

a tak to

co nieco wiem
4 maj 23:55
4 maj 23:56
Leon: To są te tablice które będą na maturze, tak pisze CKE.
4 maj 23:57
PLAY: ja jakos nie potrafię czasem z tego wyczytać połowy informacji

serio

moze nie kumaty jestem ale mama z tym problem

dla mne to pismo egipskie czasem^^
4 maj 23:58
Leon: Ja sobie dziś robiłem maturę próbną z listopada. Banał.....
A wcześniej się głowiłem na durnymi ciągami. Jest postęp
5 maj 00:00
radek: trzeba wiedziec , ktorego uzyc. Ale tez dalej jakos rozwikłać. No ale cóż..matma po 25 latach
musi zebrac żniwo. I tym zniwem chyba będę
5 maj 00:00
PLAY: nie tylko ty

bedziesz

choć mam nadzieje ze im nie odbije
i nie walna jakiejs specjalnie trudnej

bo to bedzie porazka

choć jak słyszę ze te pacany z CKE powiedziały ze jak będzie bardzo źle to obniża próg do 20%

porażka
5 maj 00:02
radek: niech dadza próg 0.01%. zdajesz za poprawne wpisanie numeru PESEL
5 maj 00:04
PLAY: hahaha xD to mi sie podoba ^^ kurde

btw. słuchajcie ogólnie znam przypadek z próbnej ze nawet do tego trzeba mieć umiejętności
logicznego myślenia i postrzegania przestrzennego^^
5 maj 00:06
radek: aha...to ja robie zamachowca...ustawiam sobie budzik w fonie na 9:30. I wszystkim uniewaznie
egzamin
5 maj 00:10
Leon: Hahaha też miałem ten pomysł dziś rano
5 maj 00:11
radek: forum zadankowe sie przekształca w gadankowe.
5 maj 00:14
Gustlik:
{x+3y=5
{2x−y=3 /*3
{x+3y=5
+ {6x−3y=9
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
7x =14 /:7
x = 2
2+3y=5
3y=5−3
3y=3 /:3
y=1
{x=2
{y=1
5 maj 00:15
PLAY: nom to tez pomysł

btw. trzeba jakoś stresu sie pozbyć

przed egzaminem


nawet po przez spam^^
5 maj 00:19
radek: ZDANE! KOCHAM TE STRONE

DZIEKi!
5 maj 20:51