potegi
domcia: czy moze mi ktos wytlumaczyc jak to się oblicza

2
20*4
40
4 maj 22:12
Łukasz: robisz tak zebys miala taka sama 'podstawe'
440 = ( 22 )40 = 280
220 * 280 jak wiadomo przy mnozeniu potegi sie sumuje wiec 2100
4 maj 22:18
angelika: 420 = (22)40 = 280
4 maj 22:20
Łukasz: a niby czemu 280? oj źle źle
4 maj 22:27
domcia: ale w odpowiedziach jest : 450
4 maj 22:27
Minter: 220*440=220*(22)40
czyli stąd wychodzi,że 220*280=2100
@domcia
450 to to samo co 2100,bo 2100=(22)50
4 maj 22:40
domcia: oki dzieki wielkie
4 maj 22:46