zadd
olaaa: pomocy prawdopodobienstwo bardzo proszę

daw pojemniki w pierszwym zanjduja sie sie 9
kul : 4 biale 3 czarne i 2 zielone . w drugim pojemniku jest 6 kul : 3 czarne 2 biale i 1
zielona . z kazdego pojemnika losujemy po jesdenj. oblicz prawdopodobienstwo wylosowania kul
tego samego koloru
4 maj 21:57
mariusz: to bylo na probnej chyba... lecz niestety nie pomoge bo nie umiem
4 maj 21:58
olaaa: to akurat z arkusza z oke
4 maj 21:59
Łukasz: nie ogarniam prawdopodob., ale sam bym chetnie zobaczyl jak to rozwiazac
4 maj 21:59
olaaa: ludzie pomocyy

!
4 maj 22:03
olaaa: z monetami i kostakami szesciennymi jeszce potrafie zrobic a z kulami ni w zab
4 maj 22:04
Łukasz: licz na to ze jutro tego nie dadzą
4 maj 22:04
Łukasz: i oby bylo jak najwiecej zamknietych
4 maj 22:04
Bystysz: Według mnie:
Dwie białe: (4/9) * (2/6)
Dwie czarne (3/9 * (3/6)
Dwie zielone (2/9) * (1/6)
Sumujemy to wszystko i powinno wyjść. Proszę o potwierdzenie jak ktoś ma.
4 maj 22:05
olaaa: wynik 1954
4 maj 22:07
olaaa: tzn w odpowiedziach tak pisze
4 maj 22:07
Bystysz: No to jest. tak jak napisałem
4 maj 22:08
olaaa: dzieki zabawco
4 maj 22:09
Łukasz: w takim razie
KONIEC IMPREZY
DOBRANOC
4 maj 22:09
olaaa: zbawco*
4 maj 22:09
olaaa: dobranoc ale nie dla mnie
4 maj 22:09
kalafiorowa:
| | | | | |
wylosujemy 2 czarne: | * | =3*3=9 |
| | | |
| | | | | |
wylosujemy 2 biale: | * | =4*2=8 |
| | | |
| | | | | |
wylosujemy 2 zielone: | * | =2*1=2 |
| | | |
4 maj 22:11
olaaa: Bystysz moglbys mi wytlumaczyc dlaczego np wybieram 4 kule z 9 dokładnie chodzi mi o to
dlaczego akurat 4 a nie 1 .. tak ja w tresci pisze

?
4 maj 22:12
olaaa: kalafiorowa: dzieki jakos jasniej mi to przedstawilas
4 maj 22:14
olaaa: a mogla bys zaeknac jescze na to zadanie

rzucamy dwa razy symetryczna szcescienna kostka
ktorej 1 sciana ma jesdno oczko dwie sciany mja po 2 oczka i trzy sciany mja po 3 oczka .
oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia liczby oczek otrzymane w obu rzutach roznia sie o 1..
plisss

!
4 maj 22:18
Łukasz: przeciez napisalem DOBRANOC

! tak wiec koniec imprezy
4 maj 22:20
olaaa: a ja napisałam ze nie dla mnie

! to nara
4 maj 22:23
Łukasz: bo gnoje pisza posty z mojego nicka. szkoda, ze ma mozliwosci rejestracji. prawdziwy ja juz
idzie, narazie
4 maj 22:26
olaaa: nie wnikam

chce to rozz..
4 maj 22:28