help
wiewi: znajdzie mi to zadanie którego treść to : przekątna sześcianu ma długoś 3. oblicz pole
powierzchni i objętośćtego sześcianu. było wystawiane na tym forum. przeciążenie jest nie mogę
go odsukać jakby ktoś trafił. proszę.
4 maj 21:39
ciezka: a√3 = 3
i dalej obliczasz
wczoraj robiłam to zadanie
4 maj 21:41
wiewi: tyle wiem tylko że zapomniałam jak to się tobi
4 maj 21:41
ciezka: zaraz Ci rozpiszę
4 maj 21:41
ciezka: ale z tego co pamiętam wolałas z pitagorasa
4 maj 21:42
wiewi: bedęwdzięczna. za trud. wiem że ono proste jest. sama wczoraj do tego doszłam ale dziś jużnie
pamiętam go wcale, jak zobacze to się śmiać będęże tak prostej rzeczy nie umialam. to przez to
matmę...paruje mi mózg..
4 maj 21:43
wiewi: tak ten pitagoras był łatwiejszy wg mnie

dziękujęCi ślicznie. jesteś bardzo miła.
4 maj 21:44
M: a2+2a2( przekątna kwadratu podniesiona do kwadratu)=9
3a2=9
a=√3
P=6*3=18
V=3√3
4 maj 21:44
ciezka: no to juz nie pisze swojej metody
4 maj 21:47
wiewi: ale twoja tzn ta z pitagorasa była jakaś jaśniejsza . dalej nie kumam... może jak sięz
godzinępo patrzę...
4 maj 21:48
ciezka: to nie moją była z pitagorasa

Ja pisałam ta z właściwości przekątnej sześcianu i znosiłam
niewymierność z mianownika.
4 maj 21:49
wiewi: jużkumam. no to jednak złapałąm wcześniej uffff. ale wstyd...
4 maj 21:51
wiewi: zajebiście chce mi sięspać...a wam? chyba się będę zbierać. i tak nie nauczę się więcej
niżteraz umiem. jak myślicie.. będzie łatwiejsza od próbnej czy polecągłowy maturzystów?
4 maj 21:53
Łukasz: mysle ze bedzie akurat na 30%
w koncu to 1 rok obowiazkowa matura z matmy
wyobrazasz sobie jaki bylby raban zeby 50% nie zdalo?
skup sie, nie denerwuj. bedzie ok. MAM NADZIEJE : DDDDDDDD
4 maj 21:57
wiewi: dzięki.

ja to w szoki się władowałam bo zadnej próbnej nie zdałam. ale może ujdzie bo teraz
próbne robię na ok 50% wię może zdam.... ale to i tak lipa bo na studia nie wezmą...
4 maj 21:59
Łukasz: wiewi, wiesz co?
WSZYSCY SPOTKAMY SIĘ PRZY ŁOPACIe. Do łopaty matura niepotrzebna

DDDDDDDDDDDDDd
też mi się nie chce spać. pogadamy? bueahueah
4 maj 22:01
wiewi: we śnie?
4 maj 22:04
wiewi: bo ja to pisałam zęmi sięchce spać
4 maj 22:04
Łukasz: aaaa
nie doczytałem
haha
może być we śnie. pierwsza się odezwij
4 maj 22:05
wiewi: hihih.... pozdrawiam . dziękujęwszystkim za pomoc w rozwiązywaniu zadań, naprawdęduzó
sięnauczyła dzięki wszym tłumaczeniom . spotkamy sięjutro na tym forum po wyniki i tak
sięchyba zakoncz przynajmniej moja przygoda z matematyką
4 maj 22:07
wiewi: lol ale błedów.. znów klawiatura mi się chrzani cuś...
4 maj 22:08
Łukasz: ok, dobranoc kochanie
4 maj 22:10